Er zijn honderden diëten beschikbaar om te volgen als je kilo’s kwijt wilt raken. Veel mensen hebben een dieet gevolgd, met én zonder succes. De meeste diëten beloven snelle resultaten. Dat is wat de diëten aantrekkelijk maakt voor veel mensen. Het wordt gezien als een snelle oplossing voor een lang bestaand probleem. Het gewicht is immers niet in enkele weken erbij gekomen maar over een langere periode. De makkelijkste optie wordt gekozen. Men kiest voor een dieet terwijl men eigenlijk een ander levensstijl moet aannemen met gezond eten en lichaamsbeweging. Dat is voor veel mensen echter te moeilijk en het duurt te lang. In de volksmond gaan veel mythes rond die niet helemaal waar zijn. Deze mythes hoor je geregeld op de sportschool of in gesprekken tussen collega’s, familie of vrienden. Sommige van deze mythes zorgen ervoor dat afvallen en een dieet volgen moeilijker wordt gemaakt. De volgende mythes zijn bekend die niet waar zijn:

Eten in de avond mag niet

Het maakt niet uit wanneer je eet. Het gaat erom dat je over een dag gezien minder eet dan je verbruikt als je wilt afvallen. Het is niet zo dat wanneer je een snack neemt in de avond dat dit direct als vet opgeslagen wordt. Dit gebeurt pas als je al meer dan voldoende hebt gegeten gedurende de dag. De snack is dan overbodig en overbodige calorieën worden opgeslagen als vet. Als je weinig hebt gegeten over de dag gezien dan kun je gewoon ’s avonds nog eten.

Diëten is alles of niets

Een onderdeel van diëten is dat je niet meer alles kunt eten wat je lekker vindt. Dat betekent echter niet dat je jezelf nooit eens mag verwennen met iets lekkers. Doordat je continu nee zegt tegen het lekkere eten komt er een moment dat je het niet meer kunt laten. Het is verstandig om dit moment te voorkomen door incidenteel jezelf te belonen met iets lekkers. Je voorkomt hiermee dat je weer terugvalt in het oude patroon.

Opnieuw beginnen kan niet meer

Er is niemand die een dieet volgt zonder een misstap te begaan. Dat is nu eenmaal menselijk. Als je jezelf voor een avondje niet in hebt kunnen houden dan kun je de volgende dag weer opnieuw beginnen. Vergeet het zo snel mogelijk en ga door met waar je mee bezig was. Het is normaal om teleurgesteld te zijn in jezelf door de misstap. Een enkele misstap maakt echter geen verschil als je meteen weer de draad oppakt.

Bron: https://www.afvallenshakes.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *