Het effect van sporten gedurende het afvallen mag nooit worden onderschat. Het maakt dan ook niet zozeer uit welke sport of manier van bewegen er gebruikt wordt om af te vallen. Het zorgt er niet alleen voor dat je lichaam in conditie komt, maar daarnaast ook nog eens dat je lekker in vel zit en kan ook nog eens stress verminderen. Een van de manieren om dit te doen is crossfit. Daarover vertellen we in dit artikel meer.

Wat is crossfit nu precies?

Crossfit is een hype die overgekomen is uit Amerika. Crossfit is een programma dat is samengesteld met als doel om fitter te worden en zonder nadruk te leggen op een bepaalde oefening. Met dit programma wordt er niet een bepaalde spiergroep getraind maar het gehele lichaam. Dit komt dus ten goede van de gehele conditie van het lichaam.

Waarom zou je voor crossfit kiezen?

Wanneer je fysiek fit moet zijn voor je werk is crossfit een ideale manier om je lichaam op conditie te krijgen. Denk hierbij aan militairen of mensen uit het politiekorps die enorm fit moeten zijn voor hun werk. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat een ander dat niet kan doen. Wanneer je het uiterste uit jezelf wilt halen kun je enorm fit worden van crossfit. Door de intensiteit kan deze manier van sporten ook nog eens het afvallen versnellen ten opzichte van een andere sport. Een crossfit programma bestaat uit verschillende kenmerken die de fysieke fitheid beïnvloed. Denk hierbij aan uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, snelheid, behendigheid, balans en je coördinatie.

Wat zijn de voordelen van crossfit?

Een van de vele voordelen van crossfit is dat het gemakkelijk is aan te passen aan verschillende niveaus. Er kan dus gemakkelijk een onderscheid worden gemaakt tussen iemand die zwaar overgewicht heeft en iemand die topfit is. De intensiteit kan dan gemakkelijk worden opgeschroefd. Bovendien kun je met crossfit al snel klaar je dagelijkse beweging hebben. Doordat de intensiteit bij deze sport over het algemeen hoger ligt dan bij voetbal of voetbal ben je al veel sneller klaar en heb je toch de nodige calorieën verbrandt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *