Afvallen en vergoeding zorgverzekeraar

Wil je graag afvallen en heb je alle diëten al geprobeerd, maar geeft het niet het gewenste effect? Dan ben je niet de enige. Zelfs als afvallen in de eerste periode wel lukt, blijft het meestal lastig om dit op lange termijn vol te houden. Op een gezond gewicht blijven is de grootste uitdaging.

 

Gezond leven

Als je gezond leeft geeft dit een goed gevoel; je hebt meer energie, je huid ziet er beter uit en je hebt een betere weerstand. Genoeg redenen om meteen te beginnen natuurlijk, maar dat is moeilijker gezegd dan gedaan. Je zult meer na moeten denken over wat je eet, je moet al het lekkers links laten liggen wat je juist zo lekker vindt en je moet jezelf aansporen om te gaan sporten.

 

Dieetadvies op maat

Op internet zijn honderden verschillende diëten te vinden, maar welke moet je kiezen? Iedereen is anders en een dieet moet op jou persoonlijk afgestemd zijn. Kies ervoor om persoonlijk professioneel dieetadvies in te winnen. Een diëtist kan een volledig programma opstellen waarbij zowel aandacht wordt besteed aan je eetpatroon als je beweegpatroon. De eerste drie behandeluren dieetadvies worden vergoed vanuit de basisverzekering, iedereen met een Nederlandse zorgverzekering heeft hier dus recht op.

 

Kies voor een dieet wat bij jou past

Als je het dieet vol wilt houden en een goed resultaat wilt bereiken kun je het best kiezen voor een dieet wat bij jou past. Alleen als je je prettig voelt bij het dieet en het gevoel hebt dat je het vol kunt houden voorkom je een terugval en zal het op lange termijn helpen om een gezond gewicht te bereiken en te houden. Als je van tevoren alleen maar kunt bedenken waarom het dieet zo lastig gaat worden is de kans groot dat je het ook niet lang volhoudt. Hierdoor val je niet af en dit kan afbreuk doen aan je zelfvertrouwen.

 

Vergoeding voor een vaste diëtist

Vind je het prettiger om langdurig bij een diëtist terecht te kunnen zodat je blijvend advies krijgt en iemand checkt of alles nog goed gaat, dan kun je kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten met een dekking voor dieetadvies. Door een zorgvergelijker te gebruiken weet je meteen waar je de beste zorgdekking krijgt voor de laagste prijs. Je kunt ook meteen in de gaten houden of er iets verandert voor je zorgverzekering in 2017.

 

Slanker op een gezonde manier

Afvallen en gezond zijn is niet hetzelfde, er zijn veel diëten die ervoor zorgen dat je slanker wordt maar die heel ongezond zijn voor je lichaam. Kies er daarom voor om gezond af te vallen met een dieet wat op jou is afgestemd. Je zult zien dat het makkelijker gaat en dat je het langer volhoudt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *