Groene smoothies staan al enkele jaren bekend om hun positieve werking. De hype van het afvallen met groene smoothies houdt dan ook al enkele jaren stand. Wat kun je nu verwachten van die aparte, groene drankjes? Werken ze wel of niet? Helpen ze je met afvallen of kun je dat beter op een andere manier voor elkaar zien te krijgen?
Groene smoothies fascineren ons. Daarom schrijven we dit artikel. We informeren je over de volgende zaken:
– Wat zijn groene smoothies?
– Helpen groene smoothies je bij het afvallen?
– Wat zijn de voordelen van groene smoothies?
– Wat zijn de nadelen van groene smoothies?

Wat zijn groene smoothies?
Groene smoothies zijn zeer gezonde drankjes die op basis van water, groenten en fruit worden samengesteld. Je kunt eindeloos variëren, maar doorgaans geldt de volgende richtlijn:
– Een derde water
– Een derde groenten
– Een derde fruit
Deze producten worden in de blender gedaan en leiden tot een mooie, groene substantie. Aangezien je zowel groenten als fruit in de groene smoothie doet, krijg je veel vitaminen, vezels, mineralen en ijzers binnen. In principe kun je met een dagelijkse smoothie voorzien in je dagelijkse behoefte van 2 ons groenten en 2 stuks fruit. En dan zonder het te koken (gewoon rauw), waardoor veel meer vitaminen en mineralen behouden blijven.

Helpen groene smoothies je bij het afvallen?
Groene smoothies zijn zelf niet voldoende om je te helpen bij het afvallen. Een groene smoothie zal je niet doen afvallen. Maar indirect zorg je met een goede groene smoothie wel dat je verzadigd bent. Mensen die en gevulde groene smoothie nuttigen, snacken en snoepen minder. Dat zorgt er dus ook voor dat je minder snel aankomt en misschien zelfs wel gewicht verliest. Wil je dit effect versterken? Voeg dan ook noten en zaden toe aan je smoothie, want die zitten boordevol eiwitten. Deze helpen je om sterker te worden en sneller vet te verbranden.

Wat zijn de voordelen van groene smoothies?
De belangrijkste voordelen van groene smoothies is dat ze je een enorme hoeveelheid energie geven. Je kunt er dus echt wel weer even tegenaan met een groene smoothie. Daarbij krijg je allerlei belangrijke voedingsstoffen binnen. Denk aan vitaminen, minerealen en vezels die je anders niet binnen krijgt. Tot slot zorgt een groene smoothie ervoor dat je geen “lekkere trek” meer krijgt. Je zal dus niet snel op zoek gaan naar tussendoortjes. Daardoor kom je niet meer aan en val je makkelijker af. Ideaal dus om groene smoothies te combineren met een goede portie beweging.

Wat zijn de nadelen van groene smoothies?
Echte nadelen zitten er niet aan groene smoothies. Althans, niet op het gebied van gezondheid. Maar je moet natuurlijk wel veel verse groenten en fruit in huis hebben. Ingevroren en ingeblikt kan ook, maar het effect is toch sterker als de ingrediënten vers zijn. Ook moet je een blender hebben die tot smoothies kan blenderen en dus heel scherp is. Deze blenders kunnen prijzig zijn.
Maar wanneer je dit ervoor over hebt, kun je zeker genieten van meer voordelen dan nadelen aan groene smoothies. Genoeg redenen dus om groene smoothies te gaan drinken.