Buikvet zit een groot deel van ons behoorlijk in de weg. Maar er is goed nieuws, er valt in 3 stappen wat aan te doen. We helpen je in 3 stappen buikvet te verliezen, zodat je ook bij je buik eindelijk mooi strak wordt en je helemaal tevreden kunt zijn met hoe je eruit ziet.

Om buikvet te verliezen is het allereerst van belang om goed te weten wat dit eigenlijk is (stap 1). Dat klinkt misschien triviaal, maar wist je bijvoorbeeld dat er twee soorten buikvet bestaan? Vervolgens is het van belang om je lichaam in de juiste staat te brengen (stap 2) en ten derde kun je er met de juiste voeding voor zorgen dat je gemakkelijker buikvet gaat verbranden (stap 3). Het resultaat is een mooie platte buik waar je trots op kunt zijn.

Kennis van de soorten buikvet

Om in 3 stappen buikvet te kunnen verliezen is het allereerst van belang om de verschillende soorten beter te leren kennen. Zelfs wanneer je veel sport en je het bekende wasbordje hebt is er namelijk sprake van buikvet. Er bestaat onderhuids vet dat tussen je huid en je spieren zit en er zit vet rond je organen zoals je hart, longen, maag en lever. Het is met name het orgaanvet dat je behoorlijk in de weg kan zitten. Dit helpt schokken op te vangen en is bijvoorbeeld van belang voor een goede hormoonhuishouding. Zodra je er teveel van hebt drukt het de buik naar buiten en krijg jij de neiging om buikvet te gaan verliezen.

Lichaam in de juiste staat

Het is daarnaast van groot belang om je lichaam in de juiste staat te brengen (of uit de verkeerde staat te halen). Het lichaam heeft een staat waarin het sneller buikvet aanmaakt dan normaal. Dit is het geval wanneer je meer eet dan je verbrandt en op het moment dat je een hoge cortisolwaarde hebt. Het lichaam maakt in die gevallen als het ware reserves aan, die ervoor zorgen dat je teveel buikvet ophoopt en je dikker begint te worden. Om hier wat aan te doen is het van belang je voeding aan te passen en ervoor te zorgen dat je lichaam gemakkelijker buikvet kan gaan verbranden.

De juiste voeding en gemakkelijker vet verbranden

Om in de 3 stappen buikvet te verliezen is het allereerst van belang om beter te gaan eten. Let op, je hoeft dus niet per se minder te gaan eten. Voorkom enkelvoudige koolhydraten die je vindt in suiker, brood en aardappelen en kies in plaats daarvan voor complexe koolhydraten. Die heb je zelfs nodig om het buikvet te kunnen verbranden. Je brengt je lichaam daarmee in een staat om buikvet te verbranden, zodat je het verliest en je mooi in shape kunt komen. Je zal merken dat je in deze 3 stappen snel buikvet kunt verliezen, waardoor je het figuur krijgt dat je graag wilt.