Wil je je beter voelen maar wil je ook niet alle lekkernijen laten staan? De meeste mensen die wel eens aan een dieet zijn begonnen, zijn uiteindelijk afgehaakt. In veel gevallen komt dit omdat de verleiding gewoon te groot is omdat die lekkere toetjes over te slaan. Gelukkig zijn er ook diëten waarbij dat helemaal niet noodzakelijk is. Het paleo dieet bestaande uit superfoods aangevuld met voedingssupplementen bijvoorbeeld. Hierbij gaan we focussen op zoveel mogelijk eten uit de natuurlijk, toetjes passen daar natuurlijk niet in maar als je je goed aan het dieet houd is het geen probleem om er af en toe van af te wijken. Wat belangrijk is, is dat de basis van je dieet goed is.

Je hoeft je zelf niet te verhongeren

Het mooie aan een paleodieet is dat je jezelf niet hoeft te verhongeren, in tegenstelling tot veel andere diëten. Het belangrijkste is dat je terug gaat naar de basis, eten zoals de oermens dat ook deed. Je hoeft niet per sé minder te eten, als je maar gezond eet. We raden je daarom aan om enkel nog etenswaren te nuttigen die uit de natuur komen.

Pas je dieet aan

Een dieet bestaande enkel uit natuurlijke producten is niet voor iedereen weggelegd. Als je lactose intolerantie hebt dan moet je het dieet bijvoorbeeld al weer aanpassen. Ook zijn er veel mensen met een notenallergie, dan is een paleodieet niet heel handig omdat dit een belangrijk onderdeel van het dieet is.

Stel een periode in

Als je een dieet begint dan doe je dat meestal voor een bepaalde periode. Het is dan ook belangrijk dat je zelf vasthoud aan deze periode. Zelfs als het dieet zo succesvol is verlopen dat je er eigenlijk wel een vervolg aan wil geven. Het is belangrijk dat je bepaalde voedingsstoffen niet uitsluit omdat het voor je lichaam dan steeds moeilijker wordt om er weer aan te wennen. Een dieet is vaak erg beperkt, enige variatie daarna zo je daarom goed doen.