De feestdagen staan weer voor de deur, een tijd van gezelligheid, lekker eten en een aantal drankjes. Een nadeel van deze gezelligheid zijn de extra kilo’s die er in deze dagen bij op vliegen. In dit artikel willen we je een aantal tips geven om dit “feestdagen gewicht” binnen twee weken kwijt te raken.

Snel aankomen, maar ook snel weer afvallen

Ken je dat? Je wilt snel gewicht verliezen, je volgt alle adviezen op, maar hebt vervolgens de hele dag honger en valt geen gram af? Vergeet nu alles wat je ooit over gewicht verliezen en diëten hebt gehoord en probeer het ketogeen dieet. Je hebt het vast ooit wel een keer gehoord, maar wat is het ketogeen dieet nou precies?

Verbrand je vet of koolhydraten?
Om te begrijpen hoe het ketogeen dieet werkt moet je eerst weten hoe je lichaam werkt. Om te bewegen, adem te halen, cellen te onderhouden en te denken heeft je lichaam brandstof nodig. Je lichaam heeft hierin twee manieren om deze brandstof te verkrijgen. Zo kan je lichaam koolhydraten(glucose) of vet verbranden.

Koolhydraten verbranden
Je lichaam moet eerst alle koolhydraten verbranden voordat het je vetreserves aan kan spreken. Koolhydraten zijn suikers die door je lichaam om worden gezet tot glucose. Je lichaam kan een bepaalde hoeveelheid glucose opslaan in de lever en in de spieren. Als deze opslag vol is dan zal je lichaam de glucose omzetten naar vetten. Vetten zijn simpel gezegd niks anders dan brandstof voor tijden wanneer er geen eten beschikbaar is. De truc van het ketogeen dieet is om veel gezonde vetten en weinig koolhydraten te eten.

Voorkom honger
Over het algemeen hebben we een vrij koolhydraatrijk dieet. Het probleem bij de meeste diëten is dat er wordt aanbevolen om 6 keer per dag een klein snack te eten. Het probleem is dat je dan constant een kleine hoeveelheid koolhydraten binnenkrijgt (veel kleinigheidjes bevatten zeer veel suikers), hierdoor schiet je suikerspiegel omhoog, wanneer deze daalt krijg je een signaal van honger.
Door drie keer per dag een maaltijd te consumeren met veel gezonde vetten en weinig koolhydraten heb je geen last van een omhoogschietende suikerspiegel. Dit voorkomt dat je last krijgt van die bekende vervelende honger. Door weinig koolhydraten te eten blijft je lichaam constant in de vet verbrandingsmodes en smelt het vet van je lichaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *