Snel afvallen is niet altijd verstandig maar het is voor bijna iedereen de favoriete keuze. Op het moment dat het besef komt dat er wel een wat teveel vet aanwezig is op het lichaam moet er zo snel mogelijk wat aan gedaan worden. Wie wil immers niet snel vet kwijtraken? Jammer genoeg lukt het niet iedereen doordat veel Nederlanders het niet goed aanpakken. Snel afvallen kan maar als je niet oplet vliegen de kilo’s er weer aan. Uit onderzoek blijkt dat een dieet beter helpt bij afvallen dan alleen lichamelijke inspanning. Wees voorzichtig met de volgende diëten aangezien het allen diëten zijn met weinig calorieën met als gevolg dat je waarschijnlijk te weinig eet.

Soepdieet

Snel gewicht verliezen kan met het dieet dat voornamelijk uit soepjes bestaat. Het soepdieet is slechts voor een paar dagen bij te houden op een gezonde manier. Tijdens het soepdieet kun je zoveel soepen naar binnen werken als je wilt. Doordat je weinig calorieën tot je neemt raak je snel gewicht kwijt. Op zich is soep niet verkeerd maar als je alleen maar soep eet wel. Je kunt ervoor kiezen om eiwitshakes te drinken om toch nog wat eiwitten binnen te krijgen.
Shake dieet
Afvallen met shakes is al door jaar en dag populair onder de diëtende bevolking. Dit komt doordat shakes makkelijk in gebruik zijn en er niet bij gesport hoeft te worden volgens de verpakking. Shakes vervangen bij het shake dieet het eten dat je binnen krijgt. Dit zijn voornamelijk eiwitsupplementen op basis van whey eiwit Niet al het eten want dat is ongezond maar een aantal maaltijden per dag. Bij de shakes is de verdeling van eiwit, koolhydraten en vetten in orde waarbij het vooral om de eiwitten gaat.

Fruitdieet
De naam van dit dieet zegt het eigenlijk al. Bij het fruitdieet eet en drink je alleen maar groentes en fruit voor een korte periode. Het fruitdieet wordt in de meeste gevallen niet langer dan een week gevolgd omdat dit simpelweg niet gezond is. Na verloop van tijd zijn de tekorten in het lichaam te groot waardoor een voedingsstoffentekort ontstaat. Sommige volgers van het dieet kiezen ervoor om een eiwitshake ter ondersteuning te nemen zodat het lichaam wat meer eiwitten binnenkrijgt. Het fruitdieet is een crashdieet maar ook een detox dieet.

Vanuit je zorgverzekering kan iedereen jaarlijks 3 uur dieetadvies krijgen van een dieëtist. Dus kun jij wel wat advies gebruiken, maak hier dan gebruik van. Het is dan geheel kosteloos en wordt vergoed vanuit de basisverzekering.