Je kunt alleen gezond eten wanneer je gezond kookt, en daarmee bedoelen we niet het voedsel maar de bereiding. Om te kunnen koken heb je een pan nodig. De pan is essentieel om je voedsel mee te bakken, braden, en te bereiden. Wanneer je geen goede pan gebruikt, dan kan je voedsel nog zo gezond zijn, en toch ongezond worden door de pan!

Iets dat je nog niet wist

Een aantal jaar geleden kwamen teflon koekenpannen in het nieuws omdat ze slecht voor de gezondheid waren. Wanneer je ze flink zou verhitten, dan konden er giftige dampen vrijkomen welke zeer slecht waren voor de gezondheid. Deze dampen waren zo schadelijk dat vele parkieten en andere vogels, die als huisdieren werden gehouden, het niet overleefden. De pannen met teflonbodem die PTFE en PFOA bevatte, mochten daarom niet meer verkocht worden.

Er kwam een nieuwe serie koekenpannen welk ePTFE en PFOA vrij waren. Een stuk minder schadelijk voor de gezondheid zou je denken, maar de pannen bevatten nog steeds teflon welke op den duur in het voedsel terecht kan komen. Kijk maar eens goed naar jouw eigen koekenpan met teflonbodem. Ziet deze er nog ongehavend en glad uit, zoals je hem toen in de winkel kocht? Waarschijnlijk niet! En waar zijn al die kleine stukjes gebleven? Precies, in je eten! Deze stukjes zijn kankerverwekkend en dus slecht voor de gezondheid.

Wat is de oplossing

Keramische pannen zijn veel gezonder omdat de keramische bodem keihard is, geen stukjes loslaat, en er geen schadelijke dampen vrijkomen. Ideaal dus! Bovendien hebben keramische pannen een geweldige anti aanbaklaag waardoor je niet eens boter of olie nodig hebt om je voedsel te bakken en te bereiden. Ook dat is een stuk gezonder dus.

Wil je meer lezen over keramische pannen, dan staat internet daar vol genoeg mee. Er is dus een prima alternatief die een stuk gezonder is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *