Een van de manieren om in een relatief korte tijd af te vallen en gezonder te leven is meer bewegen. Het draait namelijk niet alleen om het volgen van een dieet of het samenstellen van een gevarieerd eetschema! Sporten kan op verschillende manieren, waardoor je altijd een vorm van beweging zal vinden die aansluit bij je persoonlijke voorkeuren. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen, wandelen, fietsen of fitnessen. Natuurlijk kun je ook voor een teamsport als hockey of voetbal kiezen, al zit je dan vaak vast aan bepaalde trainingstijden. Niet iedereen vindt dit fijn, gezien hun werk, studie of bijvoorbeeld gezinssituatie met kinderen.

 

Samen met anderen sporten

Hoewel een teamsport wellicht niet bij je rooster of karakter past, kun je natuurlijk wel met anderen gaan sporten. Er is namelijk niets leuker dan samen met je beste vriend of vriendin een blokje wandelen, even hardlopen of gezellig fietsen. Om het sporten nog leuker te maken is sportkleding laten bedrukken een goede optie. Door dezelfde kleding te dragen zal je je al snel een team voelen met de vrienden en vriendinnen waarmee je aan het sporten bent. Dit kan motiverend werken, waardoor je bij het afsluiten van het uurtje sporten al zin hebt in de volgende keer! Zo wordt afvallen een stuk makkelijker.

 

Varieer sporten met rust en gezond eten

Om het sporten effectief te laten zijn voor het verlies van overtollig vet, is het raadzaam om het sporten te variëren met voldoende rust en gezond eten. Na een uur intensief te hebben gesport moet je lichaam de tijd hebben om weer op kracht te komen. Wanneer je te snel zou beginnen aan een volgende training, zou dit voor een overbelasting of andere blessures kunnen zorgen. Je moet er toch niet aan denken dat je straks weer een tijd niet kunt sporten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *