Misschien volg je al een tijdje een dieet, misschien ben je net gestart. Wat de situatie ook is, iedereen is het er over eens dat diëten lastig is. Het kan moeilijk zijn om te bepalen wat je wel en niet kan eten en voor iedereen werkt een ander dieet het best. Over het algemeen geldt dat extreem weinig of op zijn minst aanzienlijk minder eten geen goeds doet. Sterker nog, op crashdiëten na is er geen enkel dieet dat voorschrijft dat je minder moet eten. Ze schrijven meestal voor dat het belangrijk is om koolhydraten, toegevoegde vetten en suikers te vermijden. Deze moet je gaan vervangen voor goede vetten en voldoende natuurlijke suikers. Wil jij meer goede vetten en natuurlijke suikers binnenkrijgen? Dan zijn biologische noten onmisbaar.

Een voldaan gevoel

Ongezouten, ongebrande biologische noten kennen een lange lijst met voordelen. Eén van de belangrijkste voordelen is het feit dat noten veel verzadigde vetten bevatten, die ervoor zorgen dat je een vol gevoel krijgt. Het voldane gevoel zorgt er op zijn beurt weer voor dat je niet gaat snoepen. Door elke dag een handje biologische noten te eten krijg je gezonde, verzadigde vetten binnen en heb je niet langer trek in voedsel met ongezonde vetten, zoals transvetten en omega-6 vetten. Biologische noten kunnen uitstekend als snack gegeten worden, maar het is ook mogelijk om de noten te verwerken in een salade, een ontbijtgerecht of een toetje.

Een verbeterde stofwisseling

Na elk beetje eten dat je hebt gegeten moet je lichaam aan het werk om het te verteren en om te zetten in energie. Bij het ene product gaat dit echter wat gemakkelijker dan de ander. Het verteren van noten is iets wat ons lichaam moeilijker vindt. Daarom leidt het tot een hoger energieverbruik. Een hoger energieverbruik leidt op zijn beurt weer tot het verbranden van vet, wat resulteert in het verliezen van gewicht. Verwacht geen extreem gewichtsverlies, het afnemen van het gewicht gaat geleidelijk. Daarnaast is het belangrijk dat het eten van ongezouten, ongebrande biologische noten samengaat met een gezonde leefstijl, omdat het effect anders te verwaarlozen is of dankzij veel ongezond eten zelfs helemaal verloren gaat.

De kracht van biologisch

Ongezouten, ongebrande noten zijn gezond, maar bevatten vaak wel kunstmatige kleur-, geur en smaakstoffen én conserveringsmiddelen. Tevens mogen de bomen waaraan de noten groeien bestreden worden met chemische bestrijdingsmiddelen. De kunstmatige toevoegingen en het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen kunnen nare gevolgen voor je lichaam hebben en kunnen er zelfs voor zorgen dat het afvallen vermoeilijkt wordt. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor biologische noten. Biologische noten bevatten geen kunstmatige toevoegingen en zijn niet bestreden met chemische bestrijdingsmiddelen. Hierdoor is het effect van de noten optimaal en kun je genieten van een (h)eerlijk product met een pure, natuurlijke smaak.

Wil jij biologische noten toevoegen aan jouw dieet? Biologische noten bestel je tegenwoordig heel eenvoudig online. Het voordeel van online bestellen is dat het aanbod biologische noten online aanzienlijk groter is dan in de doorsnee supermarkt. Hierdoor vindt je altijd een soort biologische noten die helemaal in jouw dieet passen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *