Jodium, met name bekend als ontsmetter bij wonden en als onderdeel van zout, is zoals dat genoemd wordt een sporenelement. Jodium is een element dat het lichaam niet kan missen. Het zorgt voor een goede stofwisseling, een regelmatige hormoonbalans en het beschermt het lichaam tegen stralingen van buitenaf. Wat kan een jodium supplement hierin betekenen?

Jodium zit met name in zeewier, vis en eieren. Daarnaast bevatten veel voedingsproducten gejodeerd zout zoals brood, soep en vleeswaren. Maar met de trend om steeds minder zout te eten, wordt er ook minder jodium ingenomen. Een jodium supplement is daarbij ideaal om tot een gezond jodiumniveau te komen.

Jodium supplementen helpen

Een jodium supplement is dus een goede manier om te zorgen dat je genoeg jodium binnenkrijgt en daarmee voorkom je gezondheidsklachten. Een jodiumtekort wordt vaak pas heel laat ontdekt. De gevolgen zijn niet na enkele dagen zichtbaar maar komen vaak pas na jaren aan het licht omdat de schildklier, dat jodium opslaat, pas na enkele jaren uitgeput raakt. Het is dus belangrijk om een jodiumtekort te voorkomen.

Een jodiumtekort kan op den duur allerlei aandoeningen en ziektes in de hand werken. Op lange termijn staat jodiumtekort in verband met ziektes als diabetes, bepaalde vormen van kanker zoals borstkanker, eierstokkanker en baarmoederhalskanker. Voor kinderen is jodiumtekort een grote belemmering op groei en algemene ontwikkeling.

Een onmisbaar element

Jodium is dus een belangrijk element, dat bij veel mensen meer op het prioriteitenlijstje moet komen te staan! Wie voldoende jodium binnenkrijgt voorkomt hiermee een hoop klachten. Een jodium supplement is dus ideaal om makkelijk en snel aan een goed jodiumniveau te komen zonder het voedingspatroon aan te passen.

Er bestaan tegenwoordig behoorlijk wat websites waar je een jodium supplement kunt kopen. Zeker als het om voeding gaat wil je de juiste stoffen binnen krijgen die veilig en betrouwbaar zijn. Op een platform als 247voedingssupplementen.nl kun je voedingssupplementen bestellen die gecontroleerd zijn door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Dan ben je verzekerd van goede producten voor een goede prijs!