Voedingssupplementen zijn stoffen in de vorm van capsules, pillen of poeders. Deze neem je in als je tekort hebt aan een van de voedingstoffen. Het helpt je de dagelijkse hoeveelheid voedingsstoffen te halen, zo blijf je je energiek voelen zit je lekker in je vel. Meestal moet je deze stoffen innemen met water, maar dit staat allemaal in de beschrijving die je meekrijgt. Het is belangrijk dat je genoeg stoffen binnenkrijgt, want elk stof heeft weer een andere functie wat belangrijk is voor je lichaam. Ben je in verwachting, lijd je aan een ziekte of heeft u al andere medicijnen, raadpleeg dan altijd eerst een arts om risico’s te voorkomen.

Voedingssupplement als aanvulling op je huidige voedingspatroon

De laatste jaren zijn mensen zich steeds bewuster geworden over hoe belangrijk het is dat je gezond moet leven. Hier komt niet allen sporten bij kijken, maar ook je voedingspatroon. Welk eten je binnenkrijgt, neem niet te veel suikers in en zorg voor een maaltijd die de maag goed vult.  Neem ook eens een kijkje bij de groenteboer en koop eens andere groenten dan normaal, zo kun je kijken wat je lekker vindt. Het is heel belangrijk dat je kiest voor variatie, daarom kun je je het beste aan de schijf van 5 houden. Eet gevarieerd en als je niet genoeg vitamines binnenkrijgt kun je altijd nog vitaminesupplementen aanschaffen.

Dieet en supplementen ernaast

Naarmate je dit langer doet kom je er zelf achter dat het best eenvoudig is en het kan heel leuk zijn met boodschappen doen, want je koopt dingen die je nog nooit hebt geproefd. Ook weet je na een tijdje wel wat gezond is en wat niet. Twijfel je, vraag het aan een voedingsdeskundige of kijk even op het internet. Ook is het belangrijk om voedingsstoffen binnen te krijgen, krijg je daar dus te weinig van binnen? Kies dan voor een voedingssupplementen naast je dieet, deze vult je dagelijkse behoeften aan. Er zijn supplementen voor ijzer te kort, vitamine te kort en nog veel meer.